Haarproducten merken van eigen bodem.

Om Nederlandse ondernemers in het zonnetje te zetten hebben we zo goed mogelijk in kaart gebracht welke merken, gericht op krullend haar, van Nederlandse ondernemers zijn.

Onder merken verstaan we producten die door hun zelf zijn ontwikkeld en geen white label concept zijn.

Wat is white-label? Dat zijn standaard producten waar een ieder zijn eigen label/logo op kan zetten, deze zijn veelal ontwikkeld door een Nederlands of buitenlands lab, waarbij je enkel de geurstof zelf kunt bepalen.

Mis je nog een krullen merk van Nederlandse bodem laat het ons weten.

Merken

Historie:

Artistique Nederland B.V. is een innovatief en dynamisch bedrijf dat in 1995 is opgericht door de gebroeders Göbel in Deventer. Beide broers waren zelf kapper en tevens zeer actief in het kappersvak. Ze hebben tot op de dag van vandaag nog meerdere kapsalons. 

Assortiment:

Ze hebben diverse lijnen, waaronder een mannenlijn, suncare en een protection & healing lijn, Daarnaast hebben ze Orchid, een complete lijn, en Youcare, een compleet haarverzorgingsconcept.

Ze hebben in hun assortiment ook producten speciaal voor krullen, is niet CG approved.

Levert aan:

Kappers, wereldwijd

Merken

Historie:

B.R.A.N.D.5 is een Nederlands merk dat scoort met haarproducten van topkwaliteit. Speciaal ontwikkeld en getest in samenwerking met professionele hairstylisten die het vak tot in de (haar)puntjes beheersen.

Assortiment:

Het assortiment bestaat op het moment uit 12 producten, waarvan enkele CG approved zijn.

Levert aan:

Kappers, en aan consumenten via hun eigen webshop.

cgcurls

Historie:

Na eerst een persoonlijke reis in de CG methode te hebben gedaan volgde er een webshop met alleen maar CG producten. Tijdens het hebben van de online shop hebben ze als eerste een product ontwikkeld die werelwijd nog niet bestond, Proteine Druppels van Curly Hair Protein. In 2021 hebben ze de shop verkocht om zich volledig te richten op een revolutionair haarproducten lijn, Amazing Curls welke in 2023 is gelanceerd.

Assortiment:

Ze hebben een compact (5 producten waarvan 2 meerdere toepassingen heeft) maar een volledig assortiment die voldoet aan de CG methode.

Levert aan:

Krullen online shops wereldwijd, kappers, en aan consumenten via hun eigen webshop.

krulscontrol

Historie:

Curls Control is ontstaan omdat ze vonden dat er geen enkele productlijn bestond waar ze volledig achter stonden om te gebruiken tijdens hun CC1 krulknip opleidingen. 

In 2020 hebben ze hun lijn op de markt gebracht.

Assortiment:

Ze hebben 4 producten in hun assortiment die perfect op elkaar afgestemd zijn, en voldoen aan de CG methode.

Levert aan:

Kappers die hun CC1 opleidingen hebben gevolgd en aan consumenten via hun eigen webshop.

curly secret

Historie:

Curly Secret is in 2017 opgericht. Eigenaresse heeft zich gericht op een natuurlijke levensstijl en wilde dit ook toepassen in haar haarproducten. Ze maakt zelf de formules van haar producten.

Assortiment:

Een heel divers en uitgebreid assortiment die voldoet aan de CG Methode.

Levert aan:

Online shops, kappers en consumenten via hun eigen webshop.

deheb

Historie:

Al 25 jaar ervaring in het kappersvak en van daaruit hebben ze een eigen lijn ontwikkeld die in 2013 is gelanceerd. De basis van hun producten is Argan Olie. Argan Olie wordt ook wel het Marokkaanse goud genoemd vandaar hun naar DEHB, het arabisch woord voor goud.

Assortiment:

Complete verzorgingslijn met een 5-tal oliën. 

Levert aan:

Kappers en aan de consument via hun webshop.

Merken

Historie:

IVY is 9 jaar geleden startte een klein team met passie voor het kappersvak en duurzaamheid met het ontwikkelen van haarproducten. Ze zijn het allereerste merk dat ook statiegeld geeft bij inlevering van lege flessen.

Assortiment:

Ruim en compleet haarverzorgingsassortiment. Een klein gedeelte is geschikt voor krullen en voldoet aan de CG Methode.

Levert aan:

AMI kappers en aan de consument via hun eigen webshop.

Merken

Historie:

Eigenaresse besloot in 2018 haar eigen krullenlijn op te zetten. Krullen hebben was voor haar altijd een uitdaging, vooral het vinden van de juiste producten. In 2019 is haar lijn gelanceerd en sindsdien verkoopt ze wereldwijd aan meer dan 100 retailers.

Assortiment:

Een uitgebreid assortiment die voldoet aan de CG methode.

Levert aan:

Buitenlandse online shops, stenen winkels in Nederland, kappers en aan consumenten via haar eigen webshop.