Eén van de meest gestelde vragen onder curly’s en krullenbollen; naar welke kapper ga jij? Weet jij waar ik een goede krullenkapper kan vinden?

En dat is precies de reden waarom wij alle krullenkappers in Nederlands hebben verzameld in één handig overzicht. Op allesoverkrullen.nl kun je de handige directory gebruiken om een krullenkapper bij jou in de buurt te vinden.

Krullenkappers per provincie

Krullenkappers in de grote steden

Waar moet je op letten bij het zoeken naar een krullenkapper?

Alle krullenkappers die je kunt vinden op allesoverkrullen.nl beheersen minimaal één krulkniptechniek. Ze hebben hier een opleiding of cursus voor gevolgd. Lees voordat je een afspraak gaat maken altijd de recensies goed door. Deze kun je vinden op onze website of op het Google bedrijfsprofiel. Verder kan het handig zijn om vooraf te checken of ze kniptechniek waarnaar jij op zoek bent ook beheersen. Er zijn verschillende technieken en niet iedere salon beheerst alle technieken. Gebruik je de Curly girl methode? Informeer dan ook of ze CG proof verzorgingsproducten gebruiken.

Wat is het verschil tussen een gewone kapper en een krullenkapper?

Een krullenkapper beheerst minimaal één krulkniptechniek. Een aantal veel voorkomende kniptechnieken zijn; devacut, curlsys, global curl concept, CC1 techniek, Rëzo cut.

Lees dit blog artikel voor meer informatie over de verschillende krulkniptechnieken.

In de meeste gevallen heeft de salon op de website staan welke technieken ze gebruiken. Het gebruik van deze technieken is dan ook het voornaamste verschil tussen een gewone kapper en een krullenkapper. Verder weet een krullenkapper precies hoe krullend haar behandeld moet worden en kan een goede krullenkapper je ook adviseren over het gebruik van de juiste producten.

Over het algemeen is een krullenkapper 10% tot 15% duurder dan een gewone kapper.