Heb je even niks te doen op een druilige zondagmiddag, probeer deze manier van stylen, het vergt wat tijd maar het resultaat zal er ook naar zijn.

Inhoudsopgave:

Wat is shingling?

Shingling is een krulvormende techniek waarbij je de producten in lagen op je haar aanbrengt, beginnend onderaan en werkend naar boven toe, net zoals je dakpannen op je dak aanbrengt. Deze methode helpt om de schubbenlaag glad te maken voor een ultieme definitie, waardoor krullen langer meegaan.

Het is een beproefde techniek in de CG-methode, maar hij verschilt van de gebruikelijke methoden waarbij het product wordt gladgestreken, erdoorheen geharkt of in-gescrunched.

 

Voor welk haartype werkt shingling het beste?

Shingling werkt op elk haartype, hoewel het beste werkt op haar dat van nature clumps vormt in individuele krullen, dus fijner haar kan meer aanmoediging nodig hebben om clumps te helpen vormen. Het shingelen van dichtere krullen van type 4c kan extra tijd vergen, maar het is de moeite waard voor veerkrachtige, gedefinieerde krullen. Wavy haar kan ook worden geschud om gladdere, gedefinieerde golven te creëren. Nog een reden waarom we van deze techniek houden, is dat ze kan worden toegepast op elke haarlengte!

 

Wat heb je nodig om de shingling techniek toe te passen?

 • een leave-in conditioner
 • krullencrème of -gel
 • een haarolie (optioneel)
 • een ontklittende borstel of je kunt je vingers gebruiken
 • een mist sprayfbottle om de vochtigheid op peil te houden
 • een diffuser (als je het haar niet aan de lucht droogt)
 • haarklemmen of spelden om het haar in secties te verdelen

Vocht is de kern van het spel met shingling, dus begin met gereinigd, diep geconditioneerd haar en kies een leave-in die zorgt voor maximale slip en glijdt door je haar.

Je gel of haarcrème moet ook een sterke hold hebben om de eenmaal gedefinieerde krul te behouden.

Je kunt ook een haarolie toevoegen aan je krulroutine, die vooral goed is voor zeer poreus haar of dichtere 4A tot 4C coils.

Oliën helpen de haarschubben te verzegelen om te voorkomen dat vocht ontsnapt. Deze volgorde van het aanbrengen van producten is algemeen bekend als de LCO-methode.

 

Stappen hoe krullend haar shingelen.

 • Stap 1: begin met schoon, ontklit haar

Begin met pas gewassen, diep geconditioneerd en ontklit haar, zodat je het product op schoon haar aanbrengt voor maximale hydratatie. Ontwarren is belangrijk om het product soepel door het haar te kunnen aanbrengen. 

 • Stap 2: Scheid het haar in secties

Verdeel het natte of vochtige haar in secties met de vingers of een borstel en zet het vast met een clip; het aantal secties hangt af van de dichtheid van je haar, maar elke sectie moet ongeveer twee centimeter zijn. Als je type 4 coils hebt, kun je je haar scheiden in twists.

 • Stap 3: Spray je haar om het vochtig te houden

Voeg water toe met je sprayfles als je haar begint uit te drogen – denk eraan, vocht vasthouden is de sleutel! Je wilt deze techniek niet toepassen op gedeeltelijk droog haar.

 • Stap 4: Breng leave-in aan

Breng leave-in conditioner aan door elke sectie met de vingers of met een Wetbrush van wortel tot punt. Als je haar in twists zit, maak dan een sectie los en breng leave-in aan op die sectie. Herhaal.

 • Stap 5: Breng gel aan

Je haar zou nu in clumps verdeeld moeten zijn; breng een hoeveelheid gel of krullencrème aan op elke individuele clump van wortel tot punt, draai rond je vinger voor maximale definitie.

Als er nog geen clumps zijn gevormd, kies dan een kleine sectie, afhankelijk van hoe groot je de krul wilt hebben, en breng je gel of crème aan.

 • Optionele stap 6: Breng olie aan

Als je een olie gebruikt, breng die dan nu aan door een paar druppels tussen je vingertoppen te wrijven en over de clumps

 • Stap 7: Aan de lucht laten drogen of diffuus

Laat tenslotte je haar aan de lucht drogen of diffuus voor meer krimp (afhankelijk van wat je prefereert) maar vermijd het aanraken van je haar tot het volledig droog is om de definitie te behouden.

 

Tips tijdens het shingling traject

 • Ontklitten niet overslaan

Ontwarren is echt belangrijk voor dit proces, zodat je de producten door het haar en langs elke individuele klit kunt strijken zonder klonters of klitten. Je kunt ontwarren met je vingers of met een wetbrush of denman borstel.

 • Breng niet te veel product aan

Een ander probleem dat sommige curlies kunnen hebben is het aanbrengen van te veel producten. Je wilt geen producten waarvan je weet dat ze te zwaar zijn voor je haar. Een voorbeeld zijn producten met veel sheaboter die het haar met een lage porositeit of lage dichtheid kunnen verzwaren.

 • Breng niet te veel olie aan

Ook voor oliën geldt: minder is meer. Een zwaardere haarolie, zoals Coconut oil, om het vocht in te sluiten op elke klit is perfect voor dichtere krullen met een hoge porositeit, maar probeer een lichtere olie zoals jojoba voor haar met een lage porositeit of een lage dichtheid, of laat de olie helemaal weg als dat nodig is.

Dit voelt misschien als een hoop informatie om te absorberen, maar als je deze techniek eenmaal onder de knie hebt, zul je merken dat je eigenlijk minder tijd aan je haar kunt besteden omdat je resultaten zo lang meegaan. We hebben ook nog een video voor je als het liever bekijkt dan dat je deze informatie allemaal moet opslaan 😉

Als je je haar eenmaal hebt geshingled, kun je ervan uitgaan dat je krullen dagenlang blijven zitten!

Heb jij deze techniek wel eens gedaan, we zijn benieuwd wat je resultaat was, laat het weten 🙂

Laat een Reactie achter