Als je krullend, golvend of kroeshaar hebt, kan naar de kapper gaan een beetje een gok zijn.

Om te beginnen kan het moeilijk zijn om online inspiratiefoto’s te vinden die passen bij jouw krultype en gewenste stijl.

Vervolgens is het een heel ander gevecht om een kapper te vinden die gespecialiseerd is in krullend haar en weet hoe hij/zij met jouw textuur moet werken.

En als je dan eindelijk geknipt bent, kan het eindresultaat een beetje onvoorspelbaar zijn of, zelfs als het er op de dag zelf geweldig uitziet, weet je misschien niet hoe je die look thuis opnieuw kunt creëren.

Het proces hoeft echter niet moeilijk te zijn. Er is één knipmethode waar veel mensen met krullend haar bij zweren voor het beste kapsel van hun leven: een droge knipbeurt.

Inhousopgave:

Wat houdt droog knippen in?

Een droge knipbeurt is precies zoals het klinkt:

Een droge knipbeurt wordt ook wel eens een krullende knipbeurt of een Deva knipbeurt genoemd, populair geworden door de DevaChan Salon in New York City.

Bij krullend, golvend of coily haar wordt bij een droge knipbeurt het haar meestal krul voor krul geknipt, zodat elke afzonderlijke S-golf, spiraal of spiraal er op zijn best uitziet.

Toch is droog knippen niet voor iedereen de juiste keuze. Hoe kun je weten of een droge of natte knipbeurt het beste bij je past en hoe kun je het beste uit je kapsel halen.

 

Wat zijn de voordelen van droog knippen versus nat knippen?

Een belangrijk voordeel van droog knippen is dat je meteen precies weet hoe het eindresultaat eruitziet, in plaats van dat je moet wachten tot je haar droog is om te zien hoe de snit eruitziet of hoeveel je lengte gekrompen is.

Een droge knipbeurt geeft individuele aandacht aan elke krul en houdt rekening met een verscheidenheid aan krultexturen op je hoofd, wat niet zo gemakkelijk te doen of te zien is als het haar nat is.

Als je bijvoorbeeld op één deel van je hoofd meer krul hebt en op een ander deel meer steil, kan de stylist bij het droogknippen rekening houden met deze verschillende texturen en bepaalde delen meer volume of vorm geven, afhankelijk van wat nodig is.

Omdat het er bij een droge knipbeurt meer om gaat dat elke krul er op zijn best uitziet, is dit niet altijd de beste keuze voor iemand die beschadigd haar heeft.

Bij een natte knipbeurt kan de kapper alle gespleten punten identificeren en verwijderen om het haar weer gezond te maken, terwijl een droge knipbeurt vaak meer gericht is op de algehele vorm.

Dus, als je een droge knipbeurt wilt uitproberen maar je hebt veel schade, kun je beter eerst een natte knipbeurt nemen en daarna kiezen voor een droge knipbeurt als je krullen gezonder zijn.

 

Hoe kies je de beste methode voor jou?

Een keuze tussen droog knippen en nat knippen hangt vooral af van je individuele kapsel.

Als je je haar bijvoorbeeld vaak steil maakt of vaak hitte tools gebruikt, is een droge knipbeurt misschien niet de juiste keuze voor jou.

De reden hiervoor is dat een droge knipbeurt ontworpen is om het uiterlijk van natuurlijke krullen te maximaliseren, en met de krul-voor-krul knipmethode kan de knipbeurt er ongelijkmatig uitzien als je het haar steil maakt.

Maar als je je haar meestal natuurlijk draagt, kan een droge knipbeurt ervoor zorgen dat al je krullen een speciale behandeling krijgen, zodat je natuurlijke textuur optimaal tot zijn recht komt.

Een droge coupe kan ook resulteren in een “over-texturized look,” dus als je niet op zoek bent naar extra volume en definitie, kun je beter kiezen voor een natte knipbeurt.

 

Hoe haal je het meeste uit een droge knipbeurt?

Als je naar een salon gaat, ga dan op zoek naar een kapper die gespecialiseerd is in het knippen van krullend haar; zo weet je zeker dat je krullen in goede handen zijn.

Als je echter een thuisknipbeurt wilt proberen is het handig om aan een Zoom-geleide knipbeurt te doen met een stylist, zodat die je bij elke stap kan begeleiden.

Of je het knippen nu aan een professional overlaat of zelf aan de slag gaat, we raden je aan om je haar te laten stylen zoals je het meestal draagt. Je zal het moeten dragen zoals je dat normaal doet, zodat de stylist aan het eind de nodige aanpassingen kan doen.”

Lees hier meer over de diverse kniptechnieken.

 

Laat een Reactie achter