Voor veel krullenbollen begint het begin van de reis naar natuurlijk krullen met meer aandacht voor de ingrediënten van de haarproducten die we gebruiken.

Je probeert in het algemeen producten met sulfaten, parabenen en siliconen te vermijden.

Er is een algemene korte handleiding om sulfaten en siliconen te herkennen – zoek naar ingrediënten die eindigen op “-fate” en “-cone” – maar hoe zit het met Sodium Lauryl Sulfoacetate, is dat een sulfaat?

Misschien heb je dit gezien op de ingrediëntenlijst van je reinigingsproducten. Dit is wat je moet weten over Sodium Lauryl Sulfoacetate.

Inhoudsopgave:

Is Sodium Lauryl Sulfoacetateeen sulfaat?

Sodium Lauryl Sulfoacetate (SLSA) is geen sulfaat, en komt daarom voor in sulfaatvrije producten zoals shampoos.

Sodium Lauryl Sulfoacetate (SLSA) heeft een naam die erg lijkt op een van de meest voorkomende sulfaatingrediënten, Sodium Lauryl Sulfate (SLS) – dus je zou in de verleiding kunnen komen om het te vermijden – het zijn totaal verschillende ingrediënten.

Wat is Sodium Lauryl Sulfoacetate?

Zowel Sodium Lauryl Sulfoacetate als Sodium Lauryl Sulfate zijn oppervlakte-actieve stoffen die in reinigingsmiddelen bubbels en schuim kunnen creëren, maar daar houdt de overeenkomst wel zo’n beetje op.

SLS is een goedkoper ingrediënt dat in een laboratorium wordt gemaakt, terwijl SLSA van nature wordt gewonnen uit kokos- en palmolie.

Net als Disodium Laureth Sulfosuccinate is de SLSA-molecule te groot om in de huid door te dringen, en veroorzaakt dus minder irritatie dan sulfaten als SLS.

Is Sodium Lauryl Sulfoacetate slecht voor je haar?

Wij geloven niet SLSA schadelijk is voor het haar: Het is ook niet bewezen dat het slecht is voor het haar. Het is in feite heel mild en verwijdert oliën en bacteriën en het heeft goede reinigende eigenschappen.

Hoewel het niet zo’n natuurlijk ingrediënt is als we allemaal zouden willen, houdt het niet in dat je ze zou moeten vermijden. Het komt neer op een kwestie van keuze, als je een echte etikettenlezer bent, en of je volledig natuurlijke ingrediënten versus semi-natuurlijke ingrediënten wilt gebruiken.

Beschouw SLSA als “semi-natuurlijk”, maar het kan een beetje droog zijn voor grovere texturen”.

Wat zijn enkele ingrediënten die jij streeft te vermijden? Laat het ons weten in de comments!

Laat een Reactie achter